Hartelijk welkom op mijn website.

Voor iedereen die sport, en ook voor iedereen die niet sport, zou een regelmatig bezoek aan de (sport)masseur een vanzelfsprekendheid moeten zijn. Masseren zorgt vóór het sporten, als voorbereiding op de inspanning die komen gaat, voor een verbeterde bloeddoorstroming en warmt de spieren op. Na het sporten zorgt het masseren voor een betere celstofwisseling, hetgeen herstelbevorderend werkt.
De sportmasseur functioneert vaak ook als eerste vraagbaak bij klachten, en ter voorkoming van klachten.
Tapen en bandageren om of blessures te voorkomen of bij herstel van blessures behoort tot het vakgebied van de sportmasseur.

Daarnaast is er ook nog de Wellness massage.
Massage die niet gekoppeld is aan een sportieve inspanning, maar gewoon omdat het lekker is. Deze massage is niet alleen lekker maar ook gezond. Meer hierover leest U in de artikelen "Massages gezonder dan gedacht" en "Massage vermindert ontstekingsreacties in de spieren. onder tabblad "wetenswaardigheden".
Dus ook regelmatig een Wellness massage, variërend van wekelijks tot maandelijks, bevordert zeker de gezondheid.
Daarnaast ben ik ook nog magnetiseur. Ook hierover meer informatie in een apart tabblad.
Het masseren en magnetiseren ondersteund elkaar. Ik vind het nog steeds wonderbaarlijk, en verwonder me nog regelmatig over het effect van een behandeling.
Maar hoewel het een wonderlijk middel is, het is geen wondermiddel waarmee je in één keer van de klachten af komt. Ook hier is een behandeltraject. Hoewel er een gemiddeld plan is, probeer ik toch voor eenieder persoonlijk, en in samenspraak met elke cliënt, een behandelplan op te stellen.