Massage

 

Er zijn vele vormen van massage. De massage die ik toepas is de sportmassage. Sportmassage is voor vele toepassingen geëigend, en in tegenstelling tot wat veel mensen denken, niet een harde manier van masseren. De intensiteit van de massage wordt langzaam opgebouwd. Van drukken, naar strijkingen, naar knedingen en eventuele fricties. de massage stimuleert het herstel van de spieren door het bevorderen van de celstofwisseling en de bloedsomloop.

 

Toepassingen van de sportmassage is buiten de sport ook bij klachten toepasbaar die afkomstig zijn van (werk)houding. Mensen die veel achter de computer zitten bijvoorbeeld, maar ook mensen die veel staan of lopen.

 

Voor sporters kan een massage gegeven worden voorafgaand aan een inspanning, om de spieren warm en soepel te maken en  of na afloop om het herstel te bevorderen.

Door de rustige vorm van massage is de sportmassage uitermate geschikt als wellness massage.

 

Bij de wellnessmasssage worden in principe de zelfde technieken toegepast, echter nog rustiger uitgevoerd als dat ik normaal al doe. De uitwerking op de spieren en het lichaam is hetzelfde. Meer daarover leest U in het hoofdstuk "wetenswaardigheden".

Bij alle toepassingen is er een hoge mate van ontspanning en niet zelden dommelt de cliënt langzaam naar dromenland. Hoeveel ontspanning wilt U nog hebben??